Stadttheater Solothurn | Phalt Architekten AG

Solothurn / Switzerland / 2014

6
6 Love 2,685 Visits Published

The Stadttheater of Solothurn has emerged from an early 17th century building complex. A key feature of the new design is the opening up of the ground floor onto the two small streets that flank the building. A sculpture within the space that incorporates the lobby welcomes the audience – becoming a stage itself. At the core of the project is the theatre's auditorium, in which baroque paintings have been discovered. The task specified the inclusion of the primary structure and form of the existing galleries. The portal and the seating, as well as the lighting and the design of the rear wall elements needed to be customized for this remarkable old theatre and define the atmosphere.

6 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Stadttheater of Solothurn has emerged from an early 17th century building complex. A key feature of the new design is the opening up of the ground floor onto the two small streets that flank the building. A sculpture within the space that incorporates the lobby welcomes the audience – becoming a stage itself. At the core of the project is the theatre's auditorium, in which baroque paintings have been discovered. The task specified the inclusion of the primary structure and form of the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Theatres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users