Engineers Pop With Colour

Office Fit-out Brisbane / Australia / 2015

2
2 Love 424 Visits Published

Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, this retrofit of Inertia Engineering’s is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space while encouraging a ‘round table’ approach to meetings.  Much thought went into the spatial planning of this existing office space in order to compliment the team work flow while providing a generous and practical break out space for employees.  A whole wall was dedicated to storage for stationery, archiving and servers which is cleverly disguised by graphical sliding doors with a centrally located functional utility space.  The breakout space is framed by timber screening and houses a functional kitchen that provides plenty of storage for individuals and a high bar for informal gatherings.  Comfortable upholstered occasional ottomans are scattered in the corner while outdoor ottomans encourage use of the long balcony.  Combining the client’s daring attitude to colour with our expertise ensured a successful outcome that will encourage productivity in this functional and bright work place.
 

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, this retrofit of Inertia Engineering’s is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users