Camouflage_Show | MOST_Monti Olgiati STudio

Renovation project _ MOST+ Architect Paolo Citelli Rescaldina / Italy / 2013

2
2 Love 1,211 Visits Published

The work aims to renovate a 1950s private house surrounded by a garden. The project concerns especially outside spaces of building with creation of a new pedestrian/vehicles entrance and a new outside paving. The main entry to estate, realized with concrete structures and metal pannels, searches a reference to the texture of concrete panels fence getting back his horizontal rytm. The new concrete paving makes a white uniform surface playing with garden areas, pubbles edge and geometric paving cavities. The entrance to the house become a visible volume added to the old building creating a covered outside space for eating or making activities, as a diaphragm between inside and outside spaces. The cantilever stairs of this unexpected space is enclosed by microperforated metallic fence opening to the context and showing itself.

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The work aims to renovate a 1950s private house surrounded by a garden. The project concerns especially outside spaces of building with creation of a new pedestrian/vehicles entrance and a new outside paving. The main entry to estate, realized with concrete structures and metal pannels, searches a reference to the texture of concrete panels fence getting back his horizontal rytm. The new concrete paving makes a white uniform surface playing with garden areas, pubbles edge and geometric paving...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Main structure Masonry
    • Client Privato
    • Contractor Konika Costruzioni
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users