Reforma Apartamento. Barcelona

Pequeño apartamento en Gran Via Barcelona / Spain / 2014

3
3 Love 562 Visits Published

 Dinner is on the table


The apartment had been empty for a long time because of the passing of the person who lived there. A member of the family inherited the apartment and decided to reform it because they felt it held “too many memories”, they wanted a change of scenery. The commission was simple: a flat for a couple with an extra bedroom, a bathroom and a spacious kitchen and living room. The  emphasize was on creating a central space for the dining table that would serve as an area for working, eating and cooking.


The new distribution of the apartment opened the space in three directions, longitudinal, transversely and diagonally, taking advantage of the shape of the space. The apartment was arranged in three sections: the first of them opens onto the terrace and includes the living room and the main bedroom. The second section includes the kitchen and the bathroom, the parts of the house that are strategically positioned to take advantage of the facilities. The third  part includes the second bedroom; the entrance is located between the second and third parts.


The central space for the table is located in the centre of the apartment: to go through the apartment you need to cross this space, it is unavoidable. It’s strategically located to support and expand the other spaces in the flat. It works as a backing to the kitchen, a workplace and a social area where the residents can spend time at any time of the day.  Anything could happen at the table, even without dinner.

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

     Dinner is on the table The apartment had been empty for a long time because of the passing of the person who lived there. A member of the family inherited the apartment and decided to reform it because they felt it held “too many memories”, they wanted a change of scenery. The commission was simple: a flat for a couple with an extra bedroom, a bathroom and a spacious kitchen and living room. The  emphasize was on creating a central space for the dining table that would...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Wood
    • Contractor pivate
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users