Maylands cottage renovation

Maylands / Australia / 2015

3
3 Love 823 Visits Published

The owner of this original 1940’s workers cottage wanted the extension and renovation to provide improved functionality and quality of living, whilst creating a free flowing connection to the outdoors. This has been achieved through a clever re use of existing spaces combined with carefully placed additions. 


Through smart design, every square metre of this small footprint cottage has been utilised to transform the original two bedroom, one bathroom cramped home into a spacious three bedroom, two bathroom open plan living. The once confusing layout with vast amounts of wasted space was re worked, transforming every room into a more functional, liveable space. Large expansive glazing to the north allows a large amount of natural light into the home, whilst providing a natural connection between the internal living space and the entertaining deck and sunken garden.


Overall the internal pallet has been kept modest, allowing the finishes, furnishing and art to be the hero of this now beautiful, modern home.

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The owner of this original 1940’s workers cottage wanted the extension and renovation to provide improved functionality and quality of living, whilst creating a free flowing connection to the outdoors. This has been achieved through a clever re use of existing spaces combined with carefully placed additions.  Through smart design, every square metre of this small footprint cottage has been utilised to transform the original two bedroom, one bathroom cramped home into a spacious...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Recovery/Restoration of Historic Buildings / Restoration of façades
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users