Office I

Sondrio / Italy / 2015

2
2 Love 2,033 Visits Published

Reorganization of space, design and production of furniture, modernity and welcoming feeling are the objectives of the restructuring of an existing space, now a notary office.


 
The shape of the spaces has necessitated the formation of a lobby to redesign the access to the office: the large central space becomes a reception area where the counter determines the division between public and private spaces.
 
Few materials were used in order to create a relaxing atmosphere: to realise the new internal divisions etched glass was used to allow the light to filter and to maintain a sense of privacy; steel, lacquered wood and oak furniture were used to build furniture and decoration which were also the object of  experimentation in some details such as the design of the desks with the grommet made of bent steel and the bookcase coffee table in the waiting room.
 


[IT]


Riorganizzazione degli spazi, progettazione e realizzazione dell’arredamento, modernità e senso di accoglienza: questi gli obiettivi della ristrutturazione di un ambiente esistente, oggi adibito a studio notarile.

La conformazione degli spazi ha reso necessaria la formazione di una bussola di ingresso per ridisegnare l’accesso ai locali: il grande ambiente centrale di distribuzione diventa reception nella quale è lo stesso bancone a sancire la divisione tra spazi pubblici e privati.

Pochi i materiali utilizzati con l’obiettivo di creare un’atmosfera rilassante: per realizzare le nuove divisioni interne è stato utilizzato vetro serigrafato affinché la luce filtri e si mantenga un senso di privacy; acciaio, legno laccato e rovere costruiscono le opere di arredo nelle quali si è trovato campo di sperimentazione in alcuni particolari quali il design delle scrivanie con il passacavi in acciaio piegato e il tavolino libreria componibile della sala d’attesa.


 

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Reorganization of space, design and production of furniture, modernity and welcoming feeling are the objectives of the restructuring of an existing space, now a notary office.  The shape of the spaces has necessitated the formation of a lobby to redesign the access to the office: the large central space becomes a reception area where the counter determines the division between public and private spaces. Few materials were used in order to create a relaxing atmosphere: to realise the...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Furniture design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users