TEGOYO I

Valleseco / Spain / 2014

201
201 Love 18,336 Visits Published

Located in La Geria, the wine area well known for the uniqueness of its volcanic landscape, this farm combines residential program with agricultural activity.


The surrounding landscape is the central argument of this project, therefore one of the main challenges was to make the building establishes a very close and vital relationship with it, so that one was the extension of the other and vice versa.


The former stables and warehouses up near the main building facade giving north of the farm and set in an east-west. Following this logic, the program is distributed in existing rooms spread along the east-west longitudinal axis of the building, whose proportions and heights are adapted to its specific use.


The requirements of customers including two suites, divided into two main areas: sleeping area + bath and sitting area + kitchen, in approximately 40 m2 each.


The first space, to the west, homes the living and dining room of 22 square meters. The second, central – west, is home to the bedroom and bathroom of approximately 25 square meters. Both with a height of 3.50 meters. The third room, central – east, houses the bedroom and bathroom 20 square meters. The fourth, to the east, homes the living room of about 25 square meters, with a height of 3.80 meters. Each space is devised individually, strategically connected to its neighbors and the countryside spaces, creating a whole. This strategy seeks to appropriate outdoor spaces and thus it becomes a stay over the residential unit. 


The composition of the fenestration attempt to create a certain ambiguity about what is inside and outside and while the rooms are differentiated across the landscape that is built with their views. The detailed attention to aspects such as lighting, spatial geometry, ambient comfort and privacy of the rooms allows the unit to be experienced as a whole, providing a variety of conditions and spatial  differentiated characteristics. The apertures emphasize the feeling of openness and transparency, avoiding in turn break the spatial continuity and established good relations with the landscape. Spaces choose to root in the landscape, to complete it, to maximize the connections between the inside and the outside, blurring a boundary that allows a strong connection with the place.


 



Stone, wood, clay, cement, lime and glass: the natural materials of the existing building and the traditional architecture of the island has been chosen for this intervention.

201 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Located in La Geria, the wine area well known for the uniqueness of its volcanic landscape, this farm combines residential program with agricultural activity. The surrounding landscape is the central argument of this project, therefore one of the main challenges was to make the building establishes a very close and vital relationship with it, so that one was the extension of the other and vice versa. The former stables and warehouses up near the main building facade giving north of the farm...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 201 users