Microsoft Center Berlin

Berlin / Germany / 2013

4
4 Love 1,561 Visits Published

“Experience Microsoft in new ways” – with this aspiration Microsoft is opening new communication channels in the heart of Berlin.


On the boulevard Unter den Linden the first public Microsoft Centre worldwide was opened -
a space for networking and discussion between customers, media, politics and society. Spread over 3.000 sqm on four floors the historically listed building houses high-level corporate spaces for clients, partners and employees.


The ground floor is dedicated to public communication with its café → “The Digital Eatery” and a generous and flexible presentation area for event formats of up to 400 people. The upper floors are occupied by Microsoft’s internal working spaces.


An exclusive place to welcome political and corporate clients is the Briefing Center on the upper floor of the historical building complex: premium reception areas and a 360-degree showroom create presentation opportunities at the highest standard.


COORDINATION together with the Berlin agencies FTWild communication (overall concept and management of the project) and Art+Com (media technology) jointly developed the architectural concept and the complete interior design. Working closely with all involved partners and the client, this ambitious project was successfully designed, planned and executed in just eleven months.


This project has been honoured with the Iconic Awards Winner ’15 which is handed out by the German Design Council.

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    “Experience Microsoft in new ways” – with this aspiration Microsoft is opening new communication channels in the heart of Berlin. On the boulevard Unter den Linden the first public Microsoft Centre worldwide was opened - a space for networking and discussion between customers, media, politics and society. Spread over 3.000 sqm on four floors the historically listed building houses high-level corporate spaces for clients, partners and employees. The ground floor is dedicated...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Current works
    • Type Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users