Loft of Frank & Amy

New York / United States / 2000

0
0 Love 516 Visits Published

Designed for a writer and a film editor, the Loft of Frank and Amy is a bare, wide-open play space in New York City’s gritty Hell’s Kitchen neighborhood. Located in a former industrial building, the loft occupies an entire floor with full window exposure and dynamic urban views on three sides.  The design enhances this industrial context by posing new construction as a single sculptural intervention within this existing space. This intervention becomes a compressed box of utility (containing the kitchen, mechanical and supportive spaces) that divides the public and private areas of the loft.  A primary feature of the box is a series of huge sliding doors that can open the entire perimeter of the loft, or conversely, can extend to the exterior walls to close off the bedrooms.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Designed for a writer and a film editor, the Loft of Frank and Amy is a bare, wide-open play space in New York City’s gritty Hell’s Kitchen neighborhood. Located in a former industrial building, the loft occupies an entire floor with full window exposure and dynamic urban views on three sides.  The design enhances this industrial context by posing new construction as a single sculptural intervention within this existing space. This intervention becomes a compressed box of...

    Project details
    • Year 2000
    • Work finished in 2000
    • Contractor Chris Pavic, Continental Construction Co.
    • Status Completed works
    • Type Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram