Barn House

Monte Real / Portugal / 2014

52
52 Love 6,961 Visits Published

Recovering a building with 50 years - half housing, half barn.


The aim is to maintain existing memories from a space that, once, was the stage to such varied experiences - rural stories mixed with stories of young people from a controversial time.


In the presence of such a special place, as the barn, is chosen to protect it and elect it as the protagonist of the new home of a young growing family.


A single new element is inserted in this space, almost like a furniture piece, that idea is accentuated by its own materiality - painted OSB. With a very small budget (the other goal),  it is essential to create a compact element, bringing together all the new functions - kitchen, toilets, storage and staircase.


This "furniture" is fundamental in the compartmentalization of the social area of the ground floor, dividing the space between entrance area, living room, dining area and kitchen. The top floor, which served in other times, for drying grain, is overlooking the social area and works as a retreat space and working area.

52 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Recovering a building with 50 years - half housing, half barn. The aim is to maintain existing memories from a space that, once, was the stage to such varied experiences - rural stories mixed with stories of young people from a controversial time. In the presence of such a special place, as the barn, is chosen to protect it and elect it as the protagonist of the new home of a young growing family. A single new element is inserted in this space, almost like a furniture piece, that idea is...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 52 users