Toy House

São Paulo / Brazil / 2015

28
28 Love 4,892 Visits Published

This 247m2 Toy House is located in São Paulo, Brazil, a few meters from the house where
the family lives. The project was conceived as a huge play place for a fast growing family,
designed to be home for the children's toys and venue to host parties and events for all
members.



The discrete entrance, for security purpose, opens up with an invitation to play. A staircase
leads visitors to choose among three different levels.



The lower floor is a large TV room for video game and cinema sessions, with an integrated
kitchen available for cooking support. It is marked by a minimalist architecture without excesses and easy to maintain. Sliding doors on both sides connects the space to the external
part, that has a big slide integrated under the stainless steel staircase located on the back
end of the house.



The upper floor is a capsule in metal structure built to allow it to be assembled in different
configurations. To attend the challenge of creating flexible spaces for different needs, sun
blinds and shutters are built into the metal frame that lowers and raises, opens and closes,
on remote control. This way, the space and expand to become bigger or smaller, isolated or
opened, and it can also be easily dismantled in the future if the owners decides to move or
reform the house.



To add to the playfulness of the project, the tower gate was turned into an observation tower
like a fort apache. It is connected to the house through a fun red rope bridge that passes
over a garden, resembling a small jungle that is located on the ground entrance floor. Special
Brazilian graffitis decorates the wall of the space, with other artworks from Anish Kappor,
Keith Hering and OsGemeos that are playfully integrated to the architectural project.
R .

28 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This 247m2 Toy House is located in São Paulo, Brazil, a few meters from the house wherethe family lives. The project was conceived as a huge play place for a fast growing family,designed to be home for the children's toys and venue to host parties and events for allmembers. The discrete entrance, for security purpose, opens up with an invitation to play. A staircaseleads visitors to choose among three different levels. The lower floor is a large TV room for video game and cinema...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 28 users