Lavra House

House Recovery Lavra / Portugal / 2016

1
1 Love 529 Visits Published

Rural seaside recovery.


​The Lavra’s House is a building from the beginning of the 20th century, with typical characteristics from rural coastal areas of northern Portugal, with double agricultural and residential functions in the past. The house has lost its character over the years by a series of interventions, all with the sole purpose of adapting it to the residential function.


The program completely reshapes the house’s interior, transforming it into a villa with 4 independent suites, while maintaining the original rural style from the outside. Redefinition, criteria and debugging are the project key words. The existing expression remains, completing the programmatic needs with contemporary options. The top floor divisions were changed, keeping, however, the existing structure of masonry and wood. The ground floor design was functionally clarified, resulting into a generous open space with a spontaneous interaction between the social functions and its relationship with the large backyard.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Rural seaside recovery. ​The Lavra’s House is a building from the beginning of the 20th century, with typical characteristics from rural coastal areas of northern Portugal, with double agricultural and residential functions in the past. The house has lost its character over the years by a series of interventions, all with the sole purpose of adapting it to the residential function. The program completely reshapes the house’s interior, transforming it into a villa with 4...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users