Presidio VC

San Francisco / United States / 2014

6
6 Love 1,621 Visits Published

This renovation transformed a growing technology firm’s disorienting, uncoherent offices into a workspace with a clear progression and warm, light-filled spaces.  Permanent features protected by the building’s historic status were embraced, accentuated, and used as organizing principals in the new design.  The office’s structural concrete columns mark a procession to wooden compression corridors that guide visitors either to private offices or large public spaces.  These communal areas – a library and shared office – deliberately coincide with the site’s preexisting ridge skylights, and their sculpted ceilings channel sunlight down into the office.  A green wall in the double-height reception area further solidifies the office’s connection to the natural beauty of its Presidio site, and a pivot door in the entryway’s continuous wood-clad wall opens to frame a view of the greenery beyond.  Throughout the office, a quiet palette of wood and painted white steel renders the space timeless and warm.

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This renovation transformed a growing technology firm’s disorienting, uncoherent offices into a workspace with a clear progression and warm, light-filled spaces.  Permanent features protected by the building’s historic status were embraced, accentuated, and used as organizing principals in the new design.  The office’s structural concrete columns mark a procession to wooden compression corridors that guide visitors either to private offices or large public...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Contractor Novo Construction
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users