Fitty Wun

San Francisco / United States / 2014

37
37 Love 4,113 Visits Published

The unconventional renovation of Fitty Wun transformed this Cole Valley home to reflect the playful personalities of the clients, a couple with three active young boys and a “work hard, play hard” approach to life.


 


Behind a white-framed front door in a townhouse façade, the house features an open floor plan that merges the kitchen, dining, and living rooms into one great room.  This spacious communal living area functions as a hub for cooking, eating, working, and tomfoolery, with a catwalk connecting the children’s bedrooms overhead.   At its core, a three-story atrium, ringed with a spiraling steel stairway, provides the boys room to play within earshot of their parents.  A wood rope swing suspended at the atrium’s center soars from the kitchen to the underside of the ‘pod,’ a floating office space that serves as an acoustically separate space from the action below.  From its green roof with views of Twin Peaks and Mount Sutro to the great room’s innovative storage solutions, the design of Fitty Wun combines whimsy and utility.


 


PROJECT TEAM:


Contractor: Design Line Construction
Landscape Design: Owner with Loretta Gargan Landscape + Design
Interior Design: Owner with Feldman Architecture
Green Roof: Fred Ballerini
Lighting Design: Kim Cladas Lighting Design
Photography: Joe Fletcher

37 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The unconventional renovation of Fitty Wun transformed this Cole Valley home to reflect the playful personalities of the clients, a couple with three active young boys and a “work hard, play hard” approach to life.   Behind a white-framed front door in a townhouse façade, the house features an open floor plan that merges the kitchen, dining, and living rooms into one great room.  This spacious communal living area functions as a hub for cooking, eating, working,...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 37 users