Folding Wall Apartment

Ljubljana / Slovenia / 2015

24
24 Love 3,154 Visits Published

The outlined single family house is situated in the picturesque outskirts of Slovenian capital surrounded by low hiill countryside. Its interior is designed for a family of intellecutals with a small child who sought refuge from the everyday’s hustle and bustle of the city,  yet still with all the beneftis of urban development located nearby.


The clients desired to experience  a combination of contemporary living in the mixture with a more traditional enviroment surrounding the family house and how to achieve this formal tension between the interior and the exterior.  The principal requirements were related to the combined spaces of the living room, dinning room and the kitchen.


The living room ought to be multifunctional, spacious  and with various options of time spending. Because of unusually long yet broad layout  of the living room,  our initial idea based on the distribution of all the required services along the longitudinal wall of the living room thus allowing custom usage of it's capacities while leaving most of the remaining space free for other non-functional types of activities.


We designed this spatial element as unobtrusive as we colud. With the minimal design it visually substitutes  the clear white supporting wall, with only seemingly randomly placed niches as indicator of architectural intervention.


Oak is the predominent wood material used in the design, selected because of the nearby location of outstanding oak forests. Its combination with an almost sterile white color creates this visual tension between urban and traditional that the clients desired.


 

24 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The outlined single family house is situated in the picturesque outskirts of Slovenian capital surrounded by low hiill countryside. Its interior is designed for a family of intellecutals with a small child who sought refuge from the everyday’s hustle and bustle of the city,  yet still with all the beneftis of urban development located nearby. The clients desired to experience  a combination of contemporary living in the mixture with a more traditional enviroment surrounding the...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users