Four Towers Shenzhen China Insurance Group

Shenzhen, China, 2008 Shenzhen / China / 2008

6
6 Love 3,941 Visits Published
The new Tower of China Insurance Group will be part of a lively new business quarter in the heart of the Central District of Shenzhen made up of a carefully composed ensemble of unique, individual towers creating a landmark silhouette. Within the building, a balance of public and private zoning on ground level is formed by overlapping closed and open spaces, gardens and plazas, commercial spaces and restaurant and public areas in front of the tower. Entrance lobby is located in the more quiet area on the Main Plaza while shops, restaurant and business corners are more visible and open to the public. A pedestrian friendly and green groundscape is created. The base of the tower houses a public business hall, a VIP financial Centre, a top grad Chinese restaurant, a multi functional hall, a conference room, a cafeteria and a staff activity centre. While mixed-used functions - half public, half private - are situated in the base building, office functions dominate the program of the tower in the upper levels. As part of the circulation concept, which aims at a clear separation of public and internal private circulation flows, the entrances for different user groups are separated, with the entrance lobbies of the towers are orientated to the Plaza. Main traffic flow is kept on the outer ring behind the buildings, while the streets in between the Stock exchange and the new towers are used only to provide drop-off points in front of the main entrances and access to the parking lots. Delivery lanes for all towers are in the underground level. All public functions in the tower have their own entrance and individual lobby areas, e.g. the business hall has their own independent circulation system. Secondary access for the employees of the tower is also provided. The multi-functional areas in the base can be used internally by the China Insurance Group or can be run separately. From all lobbies elevators connect the ground floor individually with the office floors.
6 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The new Tower of China Insurance Group will be part of a lively new business quarter in the heart of the Central District of Shenzhen made up of a carefully composed ensemble of unique, individual towers creating a landmark silhouette. Within the building, a balance of public and private zoning on ground level is formed by overlapping closed and open spaces, gardens and plazas, commercial spaces and restaurant and public areas in front of the tower. Entrance lobby is located in the more quiet...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users