P Apartment

Rome / Italy / 2013

86
86 Love 7,901 Visits Published

Located in the EUR neighborhood of Rome, this apartment has been completely renovated according to the new and personalized owners’ needs.
The rooms, already largely enlighted by many wide windows, have been made smooth and fluid by the new interior distribution, that visually separates them without creating strong boundaries.
Indeed, the living room communicates with the kitchen through a short and monumental corridor.
The living area has been emphasized by creating a step (underlined by a continuous led light) that connects the existing building structure. The large master bedroom hides a walk-in closet that, based on the situation, can be hidden through two sliding doors that desappear into the wall behind the bed. This has been built with plasterboard covered by white resin.
Two long niches behind the pillows function as bedside tables. Bathrooms are large and comfortable, in order to satisfy the needs of a modern family.
The kitchen has been custom made and designed by the architect; the main goal was to obtain a multifunctional space. Light colors have been chosen for the entire apartment, in order to emphasize the charming surrounding green areas.


--------


Situato nel quartiere Eur di Roma che è caratterizzato dalle monumentali architetture del periodo fascista, questo appartamento è stato totalmente ridistribuito secondo esigenze nuove e personalizzate. Gli ambienti, già generosamente illuminati da ampie finestre, sono stati resi fluidi grazie alla nuova distribuzione che separa visivamente le aree funzionali senza delimitarle in modo troppo netto. Il soggiorno infatti rimane in comunicazione con la cucina, che si affaccia su di esso grazie a un breve corridoio.
L’area living è stata valorizzata creando un gradino (sottolineato da una fascia di luci al led) che raccorda la struttura portante dell’edificio, che viene così messa a nudo ed utilizzata per incorniciare le diverse zone funzionali. La camera padronale nasconde dietro di sé una cabina armadio che, all’occorrenza può essere separata anche visivamente grazie a due porte scorrevoli simmetriche che, se aperte, scompaiono all’interno del muro che sovrasta il letto.
Quest’ultimo è realizzato in muratura rivestita con resina bianca e usufruisce della testata architettonica realizzata ad hoc, completa di due nicchie che fungono da comodini. I bagni sono stati pensati ampi e comodi, per soddisfare le esigenze di una famiglia moderna e dinamica.
La cucina, realizzata artigianalmente su disegno dell’architetto, diventa un’area di condivisione grazie all’isola che ne costituisce il fulcro. I colori tenui scelti per l’intera abitazione hanno l’obiettivo di esaltare gli affacci circostanti, sempre rivolti verso aree verdi ricche di vegetazione che diventano i quadri naturali dell’intero appartamento.

86 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located in the EUR neighborhood of Rome, this apartment has been completely renovated according to the new and personalized owners’ needs.The rooms, already largely enlighted by many wide windows, have been made smooth and fluid by the new interior distribution, that visually separates them without creating strong boundaries.Indeed, the living room communicates with the kitchen through a short and monumental corridor.The living area has been emphasized by creating a step (underlined by a...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 86 users