Tiles and Concrete

Parma / Italy / 2011

21
21 Love 2,831 Visits Published

Located in Lasagnana, on a tiny street in the middle of Val Parma, the ground level of a former stable from 1887 has been converted into a studio / apartment for an young couple.
Dimensions and shapes come from the position of existing elements: windows, walls and columns. The strongest element of the stable was for us the “whole space”.


A bathroom is the only volume added, completely covered in white 10x10 cm tiles that bring light and uniformity. It is a freestanding structure where space has been turned inside out. Inside the functions needed, outside the circulation.
The bathroom stands on a new concrete floor, which is separated from the existing walls and columns by a gap framed with steel plates that define its limit and absorbs its flows.


The “whole space” is the bathroom, the bathroom is the “whole space”; All supported by a uniform slab.


No distinction only position and relation matters.
Divisions are possible through lightweight vertical surfaces hanging from a grid of stainless steel wires, which also transport the electrical cables around the space. The kitchen and the fireplace are under construction.
Once finished, realizing that the bathroom box looks like the face of a beautiful cow might just be a coincidence, but one that made us happy.
Because we love cows!


 


Situato in un piccolo villaggio della Val Parma, una stalla del 1891 è trasformata in una casa-laboratorio per una giovane coppia. Dimensioni e forme nascono dalla posizione degli elementi esistenti: finestre, pareti e colonne. L'elemento più forte della stalla era per noi "lo spazio". Un bagno è il solo volume costruito, completamente rivestito in piastrelle bianche 10x10 cm che portano luce e uniformità. Si tratta di una struttura astratta, un monolite, dove lo spazio è stato invertito.


All'interno le funzioni necessarie, al di fuori la circolazione. Il bagno è "lo spazio", "lo spazio" è il bagno. Il volume, cosi come tutto l'arredamento, si appoggiano su di un pavimento di calcestruzzo, una fondazione nuova su cui tutto rinasce; piastra separata dalle pareti e delle colonne esistenti da un piccolo interstizio definito con piatte di ferro che ne identificano il suo limite e ne assorbono i flussi.


Nessuna distinzione solo posizione e relazione definisco le funzioni. Divisioni interne sono possibili attraverso superfici leggere verticali appese ad una griglia di cavi di acciaio, che servono inoltre a portare l'elettricità dove necessario.. Una volta finiti i lavori ci rendiamo conto che il bagno sembra raffigurare il volto di una bellissima mucca, sicuramente una coincidenza, che ci rende però molto felici.


Perché amiamo le mucche!

21 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located in Lasagnana, on a tiny street in the middle of Val Parma, the ground level of a former stable from 1887 has been converted into a studio / apartment for an young couple. Dimensions and shapes come from the position of existing elements: windows, walls and columns. The strongest element of the stable was for us the “whole space”. A bathroom is the only volume added, completely covered in white 10x10 cm tiles that bring light and uniformity. It is a freestanding...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users