House 304

Ho Chi Minh City / Vietnam / 2015

41
41 Love 2,833 Visits Published

In this house, we want to provoke an honest living experience for a young family living in a typical urban Vietnamese townhouse. Only 3.5mx12m in size, single façade facing an open street, the design context poses challenges to create a casual, well ventilated, and well lit space within a constrained building footage. Vertical expansion of the light well helps to maximize the desired spatial quality and conditions, while provoking a sense of openness and connectedness to nature as it open up to the sky.


House 304 is a combination of simple spatial functionality, contemporary materials, structure and construction methodology. Finishes with everyday material, white wall and timber, the focal point of the house is the interplay between light and nature. Airy, open, and provides uninterrupted view both inside out, and outside in, the residence still possess a sense of private and secure when needed.


Thus, the house is a pure representation depicting the life of a young Vietnamese family, that is straight forward, authetic and contented.


 


 

41 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    In this house, we want to provoke an honest living experience for a young family living in a typical urban Vietnamese townhouse. Only 3.5mx12m in size, single façade facing an open street, the design context poses challenges to create a casual, well ventilated, and well lit space within a constrained building footage. Vertical expansion of the light well helps to maximize the desired spatial quality and conditions, while provoking a sense of openness and connectedness to nature as it...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 41 users