Can Bikini

Ibiza Town / Spain / 2015

114
114 Love 11,455 Visits Published

Tg-Studio was commissioned to interior design this country estate in the north of Ibiza, the property consists of a 3 bedroom house, surrounded by two hectares of lush gardens in which two additional houses provide two further bedrooms and en-suites. The gardens also house a large pool and pool house for relaxing and to provide a party space/chill out area with bar. Tg-studios clients purchased the building a few years earlier and felt that a makeover focused on the interiors was required.


The main house consists of a larger living room come dining room and kitchen. There are two main bedrooms with en-suites on this level and a further bedroom with shower and roof terrace on the first floor. There is also a lean too bread oven structure adjacent to the main area for storing towels.


Planning restrictions forbid the extension of the building and TG-Studio had to work within the existing building, we found this very easy as the building and inherited design is very handsome and mostly the interior was neglected so naturally the project was an interior design task.


The main room features 4 metre high ceilings and large sliding glass doors so that in the summer the living room doubles up with the outside terrace.


We demolished the kitchen and installed a state of the art Doca kitchen with Gagganeu appliances. Flame black granite work tops, grey tinted mirrored backsplash and painted white oak doors. We installed a new wood burning fireplace with flamed granite base and black steel back, this feature also holds a 70 inch tv and surround sound system and hides a new double height towel storage room so that the niche featuring the bread oven could be opened up into the main room. The bread oven before was hidden behind a partition wall and used as storage. We opened it up into the living room and introduced a circular roof light and four different shaped windows with yellow tinted glass and boarded it to create a very large chill out niche/snug. In the night these windows glow yellow and stand out next to the stone of the façade.


All flooring consisting of natural stone was sanded and sealed, the house was re-painted and TG-Studio fully furnished the villa.


As all finishes and colours are kept in the Ibizan cool white; colours and textures while selection the furniture was important to make a ‘London Cool hits Ibiza’ feel. The client had asked not to create the stereotypical Bali feel. The clients are property developers in the UK who use the villa for family vacations and privately rent to friends when not being occupied by them.


The clients wanted an interesting eclectic feel with calm, happy, urban lines throughout.  Bedroom 2 has a Moroccan influence and the studio an organic feel.  The Bali house on the grounds was imported from Bali, hence its name, it features an amazing open aired bathroom, TG-Studio added furniture to compliment the scheme.


The pool house was extended and re-organised to house a large bar with built in fridges, a grill and a woodfire pizza oven. The wooden pool house sofas and coffee tables were designed by TG-Studio.

114 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Tg-Studio was commissioned to interior design this country estate in the north of Ibiza, the property consists of a 3 bedroom house, surrounded by two hectares of lush gardens in which two additional houses provide two further bedrooms and en-suites. The gardens also house a large pool and pool house for relaxing and to provide a party space/chill out area with bar. Tg-studios clients purchased the building a few years earlier and felt that a makeover focused on the interiors was required. The...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 114 users