Villa Lumi

Nummela / Finland / 2014

11
11 Love 1,984 Visits Published

Villa Lumi (lumi = snow) is bordered from three sides by streets. The incoherent suburban environment doesn't provide any interesting views or starting points for the architecture. This is why the building turns around a courtyard. The noise of traffic is blocked with a glazed pool wing. Terrace courtyard, opening towards the evening sun from the west, is a place of several activities for the family living in the villa.
Inside the restricted palette of materials and colours, together with the high open living room, create a restful atmosphere. A special delicacy of the villa is the asymmetric cast-in-situ concrete stair in the entrance, highlighted with the roof window.

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Villa Lumi (lumi = snow) is bordered from three sides by streets. The incoherent suburban environment doesn't provide any interesting views or starting points for the architecture. This is why the building turns around a courtyard. The noise of traffic is blocked with a glazed pool wing. Terrace courtyard, opening towards the evening sun from the west, is a place of several activities for the family living in the villa.Inside the restricted palette of materials and colours, together with the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users