The Pigalle Duperré court

Paris / France / 2015

58
58 Love 8,330 Visits Published

The Pigalle Duperré court is A 480 square meters composition made of paint, epdm rubber, metal and plexiglas designed by Ill-Studio in collaboration with Stéphane Ashpool in the hearth of Paris.


Whilst the piece reminds the Ill-Studio's abstract and geometrical style through the rigorous shapes and strong colors it is also a nod to Malevitch's painting "Les Sportifs" that has been the starting point of their reflexion.


The main idea of the project was to not only make a giant art piece in the middle of the city but to create a real basketball court opened to all the kids to play on.

58 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Pigalle Duperré court is A 480 square meters composition made of paint, epdm rubber, metal and plexiglas designed by Ill-Studio in collaboration with Stéphane Ashpool in the hearth of Paris. Whilst the piece reminds the Ill-Studio's abstract and geometrical style through the rigorous shapes and strong colors it is also a nod to Malevitch's painting "Les Sportifs" that has been the starting point of their reflexion. The main idea of the project was to not only make a giant...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Urban Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 58 users