House in Belsize Park

London / United Kingdom / 2009

8
8 Love 2,415 Visits Published

When architects failed to obtain a consent for a new building on this leafy triangular site, the former nursery garden to the estate, Eldridge London was asked to suggest a new design approach to secure a consent for a family house creatively extending the existing proto Arts and Craft house. The exterior of this house appears to have been faithfully restored but in fact has been cleverly remodelled to create a generous double height entrance space leading to bedrooms and bathrooms for the family and guests. The extension forms a protected courtyard and follows the dynamic triangular geometry of the site to create glazed kitchen, dining, living with study space perched like a tree- house at the upper level overlooking a green roof. The new roof structure is supported on four internal columns only with long cantilevers only possible by the fabrication of the roof as a stressed skin with steel plates welded to the top and the bottom of the structural beams. The outside wall is an uninterrupted ribbon of full height glass.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    When architects failed to obtain a consent for a new building on this leafy triangular site, the former nursery garden to the estate, Eldridge London was asked to suggest a new design approach to secure a consent for a family house creatively extending the existing proto Arts and Craft house. The exterior of this house appears to have been faithfully restored but in fact has been cleverly remodelled to create a generous double height entrance space leading to bedrooms and bathrooms for the...

    Project details
    • Year 2009
    • Work finished in 2009
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users