Flat AB

Barcelona / Spain / 2015

24
24 Love 3,834 Visits Published

The refurbished flat is situated in Sarria-Sant Gervasi. As a starting point few important decisions were taken. On one hand to rethink the out-dated overall organization, unifying the entrance and the living room, as well as the office and the kitchen. This helped a general spatial integration, generating bigger spaces that flow easily into each other, and reduced the number of doors and partitions. On the other hand to revamp all the electrical, plumbing, cooling and heating systems to updated technologies. Refurbishing completely kitchens and bathrooms.


The lighting is designed to be indirect in the majority of spaces. Specific lighting fixtures are placed in diverse points to create particular atmospheres with a warm and pleasant light.


A colour intense wood has been chosen for the pavement, placing it as well as cladding at some walls. This material choice and placement help create cosy and secluded areas at the living room and the master bedroom, the latest gaining space from the existing terrace. As wall cladding in another of the living room walls vertical DM boards lacquered in white have been placed, in order to organize the pathway giving continuity to the wall. At the hall and room previous to the living, diverse iron elements have been designed to be used as shelves and partitions. Modern furniture and lighting fixtures have been combined with classic pieces chosen by the client, such as the entrance Chester.


Lastly, the exterior terrace is conditioned with an ipe pavement, which climbs to handrail height to create greater privacy and combines with the bespoke planters in iron and stipa plants.


[ES]


El piso está situado en el barrio de Sarrià-Sant Gervasi, con una distribución y acabados de origen, en el que se toman varías decisiones importantes. Primero, actualizar la distribución, , uniendo el recibidor a la sala, uniendo el office a la cocina, integrando espacios, generando estancias de mayor tamaño y con mayor continuidad, reduciendo el número de puertas y divisorias.


Por otro lado, acondicionar todo el piso con nuevas instalaciones, eléctricas, de climatización, fontanería y calefacción nuevas. Reformando totalmente cocinas y baños.


La iluminación se plantea de forma indirecta en muchos puntos, y se colocan diferentes lámparas generando zonas de ambiente diferenciadas y con una luz cálida y agradable.


Se escoge un pavimento de madera de color intenso y se revisten diversas paredes con la misma madera, generando así zonas más acogedoras y recogidas, tanto en el salón comedor como en el dormitorio principal, que gana espacio a la terraza existente. Otra de las paredes principales del salón se reviste con paneles verticales de dm lacados en blanco, ordenando el espacio de paso y dando continuidad a la pared del salón comedor. También se diseñan varios elementos de hierro que sirven como estanterías y separadores en la zona del hall y la salita previa al salón. Finalmente se combinan muebles y lámparas actuales con algunas piezas clásicas escogidas por el cliente, como el chester de la zona de entrada.


Y por último la terraza exterior se acondiciona con un pavimento de ipe, que sube por la barandilla generando así mayor privacidad, y se diseñan unas jardineras a medida de hierro con planta stipa.

24 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The refurbished flat is situated in Sarria-Sant Gervasi. As a starting point few important decisions were taken. On one hand to rethink the out-dated overall organization, unifying the entrance and the living room, as well as the office and the kitchen. This helped a general spatial integration, generating bigger spaces that flow easily into each other, and reduced the number of doors and partitions. On the other hand to revamp all the electrical, plumbing, cooling and heating systems to...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users