Small flat reconstruction

Prague / Czech Rep.

0
0 Love 937 Visits Published

Projekt je rekonstrukcí jednoho původního bytu v bytovém domě, který prošel
po roce 2000 celkovou rekonstrukcí s přistavěním 2 pater. Byt se nachází v nejnižším
obytném podlaží, tedy v 1.patře nad garážemi. Není do něj umožněn bezbarierový vstup.



Hlavním cílem navrhovaných úprav je úprava dispozice bytu a, jakožto
nájemního, jeho uzpůsobení potřebám jak dnešní mladé rodiny, tak případným starším
nájemcům. Stejně tak jako technické parametry (odhlučnění, vytápění..) je dispoziční
řešení základním a nejduležitějším faktorem určujícím kvalitu bytu. Proto byla návrhu
dispozice věnována velká péče.



Nejvýraznější posun v kvalitě dispozice je dosažen eliminací plochy zbytečné
chodby, a vytvoření většího obytného prostoru s kuchyní. Úspory místa v něm je
dosaženo spojením funkce kuchyně s funkcí jídelny, tedy jídelního pultu, který lze
využívat jak ke stolovaní, tak jako pracovní či odkládací plochu k vaření. Kuchyň je
opticky vymezena tmavším sníženým podhledem se zabudovaným osvětlením.Důležitým nově navrženým prostorem je pracovna, která může sloužit i jako pokoj pro
menší dítě. Ložnice již není přístupná z nevlídné chodby, ale z obytného prostoru.
Spojením koupelny a toalety vznikla komfortnější koupelna prosvětlená z ulice s
velkorysým sprchovým koutem, který z ní činí příjemnější relaxační prostor. Tomu
napomohlo i vystěhování pračky do malinké prádelny navržené za šatnou.


Projekt si bere za cíl kvalitu provedení a pokoru k přirozenosti celkového
vzezření. Užívá přirozené barvy použitých materiálů, bílá omítka, dřevo či šedé a béžové
tóny obkladů. Veškeré úpravy a použité prvky jsou navrženy s cílem dosáhnout kvality
vnitřního prostoru v rámci minimalizování nákladů a udržení jejich rentability.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Projekt je rekonstrukcí jednoho původního bytu v bytovém domě, který prošelpo roce 2000 celkovou rekonstrukcí s přistavěním 2 pater. Byt se nachází v nejnižšímobytném podlaží, tedy v 1.patře nad garážemi. Není do něj umožněn bezbarierový vstup. Hlavním cílem navrhovaných úprav je úprava dispozice bytu a, jakožtonájemního, jeho...

    Project details
    • Status Current works
    Archilovers On Instagram