Horizon Apartment

Valencia / Spain / 2014

19
19 Love 2,232 Visits Published

At the top of an apartments tower of the Levante coast, with the Horizon as a canvas, and under the premise of creating a seductive space that invites to meditation; Barea+Partners, through a radical modification to the layout, creates a new space that turning to the sea, manages to immerse the flat in the aura of tranquillity of the coast.


The dwelling is organised as a sequence of spaces connected by a sculptural element that starting in a marble fountain located at the hall of the flat, reaches the façade through the kitchen, and separates the dependencies of the bedroom, living room, and dining room.


Each line has been coordinated to create separated volumes where indirect lighting is integrated, conferring the project a formal purity, that together with wisely selected materials and decoration, generates a chromatic harmony and sense of peace.

[ES]


En lo alto de una torre de apartamentos de la costa de Levante, con un escenario privilegiado con el horizonte como lienzo, y bajo la premisa de crear un espacio relajante que invite a la meditación; Barea+Partners, mediante un radical cambio en la distribución, crea un nuevo espacio que volcándose al mar, consigue sumergir la vivienda en el aura de tranquilidad de la costa.

Ocultas, las puertas desaparecen, los espacios se suceden, unidos por un elemento escultórico que arrancando desde el hall de la vivienda con una fuente de mármol, llega a la fachada atravesando la cocina, y separando las dependencias del dormitorio, sala de estar, y comedor.

Cada línea se coordina para dar lugar a cambios de material en los que se integra la iluminación indirecta, confiriendo al proyecto una limpieza formal, que unida a una cuidada selección de materiales y decoración genera una armonía cromática y una acentuada sensación de paz

19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    At the top of an apartments tower of the Levante coast, with the Horizon as a canvas, and under the premise of creating a seductive space that invites to meditation; Barea+Partners, through a radical modification to the layout, creates a new space that turning to the sea, manages to immerse the flat in the aura of tranquillity of the coast. The dwelling is organised as a sequence of spaces connected by a sculptural element that starting in a marble fountain located at the hall of the flat,...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Photography / Furniture design / Refurbishment of apartments / Building Recovery and Renewal
    • Websitehttps://www.josebarea.com/proyecto?id=17
    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users