House G-154

Remodeling Veracruz / Mexico / 2014

1
1 Love 432 Visits Published

The project is located in the north of Veracruz, it consists of a remodeling looking to expand the spaces of the house and adapt to new uses and needs that have emerged over the years to a family who during the day perform various activities, like playing the piano, playing the violin, to sit one afternoon to read a good book, watching movies with family, harvest in the vertical garden, meetings and parties and including also able to receive regular family visits has.


One of the conditions was to use the original structure of the house deploying reinforcements in strategic locations for expansion, so we could focus on the resource to create new spaces required.


When designing the house he sought to create visual barriers at different points to give total privacy within it using different strategies and architectural elements in the facade it was proposed to raise the surrounding fences at different heights by integrating the design of volumes on the facade of which have the In order to protect from sun and wind, visually covering the rest of the house and only a small elements it is that look to make an appearance to the outside.


Each of the rooms have patios and terraces according to the needs of each, the master bedroom has a balcony to go outside to smoke in the afternoon, the room located at the same level has a patio that is divided by a cancel into taking as integration concept inside-outside and making the same space, the chamber of the last level has a terrace with a barring service for parties and meetings taking the slab and thus the equipment and services are in the last slab. Each space and corner of the house has natural lighting and ventilation giving the house a fresh climate for hot weather and at the same time has a lighting design for each of the areas giving a new environment as an opportunity for the night, this gives the house the possibility of adapting each space individually to different circumstances or events and you can combine several of them simultaneously.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project is located in the north of Veracruz, it consists of a remodeling looking to expand the spaces of the house and adapt to new uses and needs that have emerged over the years to a family who during the day perform various activities, like playing the piano, playing the violin, to sit one afternoon to read a good book, watching movies with family, harvest in the vertical garden, meetings and parties and including also able to receive regular family visits has. One of the conditions was...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Lighting Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users