Building development Georges in Horgen, Switzerland

Award: best architect 2013 Horgen / Switzerland

1
1 Love 656 Visits Published

Both cubes be based on a pentagon and be raised over steep terrain as individual buildings made of cast concrete. Material choice and form convey the impression of boulders – in the same time reminiscence and an association of the mine twenty meters below the property. Their distribution and formal design consider sight lines and outlooks in the garden and to the lake. The acute lateral façades visually appear to be shorter and let the four floors to seem smaller. Cuts of terraces, beneath balconies and the recessed attic floor structure the volume, reduce the cubic capacity and create different ground plans. The apartments can be subdivided diversely – from the open plan loft to the six-room apartment.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Both cubes be based on a pentagon and be raised over steep terrain as individual buildings made of cast concrete. Material choice and form convey the impression of boulders – in the same time reminiscence and an association of the mine twenty meters below the property. Their distribution and formal design consider sight lines and outlooks in the garden and to the lake. The acute lateral façades visually appear to be shorter and let the four floors to seem smaller. Cuts of terraces,...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users