Valley St.

Berkeley / United States / 2014

19
19 Love 2,982 Visits Published

This house is set on a traditional Berkeley street, and adjacent to a former rail line (traces of which are still visible from an aerial view.) The architecture borrows from the machine qualities of the railway to echo the former land use, and blends it with the character of the current residential neighborhood. Corrugated metal wraps down the roof and wall facing the former train line, while the front of the house expresses the pitch of the roof that ties it to more traditional house forms. The interior is an open expanse that also recalls a large, open station with a free plan and high vaulted ceilings.

19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This house is set on a traditional Berkeley street, and adjacent to a former rail line (traces of which are still visible from an aerial view.) The architecture borrows from the machine qualities of the railway to echo the former land use, and blends it with the character of the current residential neighborhood. Corrugated metal wraps down the roof and wall facing the former train line, while the front of the house expresses the pitch of the roof that ties it to more traditional house forms....

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users