OCS Batipin Flat

Milan / Italy / 2015

157
157 Love 15,809 Visits Published

ENG


In this intervention the design challenge was to give to a small apartment of 28 sqm the living comfort of a bigger one. Minumum but livable service areas were designed to leave as much space as possible to the main room.


The main space is simple and clean, a box labeled by the side walls paneled (batipin - plywood) and by a large window on the terrace to extend as much as possible the interior space to the outside.


The two "active" walls  in batipin hide all the  furnitures, the folding double bed, sliding doors of the bathroom and of the kitchen, a closet and the compartment for the air conditioning. The living area can be lived with great flexibility and change its appearance during the day and by the uses. Bathroom and kitchen are two monochrome blue boxes , while the living area is characterized by white surfaces to boost the brightness and bring out the texture of the wood walls.


ITA


In questo intervento la sfida progettuale è stata conferire ad piccolo monolocale di 28 mq il comfort abitativo di un appartamento più grande. Sono stati disegnati ambienti di servizio minimi ma vivibili così da lasciare il maggior spazio possibile all’ambiente principale.


Lo spazio principale è un ambiente semplice e pulito, una scatola identificata da pareti laterali rivestite in legno (batipin – multistrato di pino) e da una grande vetrata sul terrazzo per ampliare il più possibile lo spazio verso l’esterno.


Le due pareti “attive” in batipin nascondono tutti gli arredi fissi, il letto matrimoniale a ribalta, le porte scorrevoli del bagno e della cucina, un armadio e il vano per l’aria condizionata. La zona giorno può essere vissuta con grande flessibilità e mutare il suo aspetto durante le varie ore del giorno e in base agli usi.


Bagno e cucina sono due scatole monocromatiche azzurre, mentre la zona giorno è caratterizzata da superfici bianche per amplificare la luminosità e far risaltare la matericità delle pareti in legno.

157 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    ENG In this intervention the design challenge was to give to a small apartment of 28 sqm the living comfort of a bigger one. Minumum but livable service areas were designed to leave as much space as possible to the main room. The main space is simple and clean, a box labeled by the side walls paneled (batipin - plywood) and by a large window on the terrace to extend as much as possible the interior space to the outside. The two "active" walls  in batipin hide all the  furnitures,...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Contractor Edil 2000 snc
    • Cost 35.000
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    • Websitehttp://www.studiowok.com/projects/ocs/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 157 users