Villa F

Aci Castello / Italy / 2011

0
0 Love 238 Visits Published

The plot is a citrus garden with stunning views of the sea and the foothills of Mount Etna. It sits within a traditional agricultural landscape designed by walls of volcanic rock or dry saie.
The residential building originates from a composition of two simple volumes which fit in the center of gravity constituted by the staircase that connects the two levels of the dwelling. Each one of this volume reveals a different level of connection with the surrounding: openness, transparence and glass surfaces in the daily living area, and filtered light for a quiet private enclave in the sleeping area.
This second "skin" is a shell - solar shading - realized with strips of wood which defines a boundary containing volumes and defining voids - small areas of ornamental garden. This wooden shield is a visually permeable element that also has the task of creating support for climbing plants and seasonal essences that will protect, with their foliage, walls facing West.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The plot is a citrus garden with stunning views of the sea and the foothills of Mount Etna. It sits within a traditional agricultural landscape designed by walls of volcanic rock or dry saie. The residential building originates from a composition of two simple volumes which fit in the center of gravity constituted by the staircase that connects the two levels of the dwelling. Each one of this volume reveals a different level of connection with the surrounding: openness, transparence and glass...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2011
    • Main structure Wood
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram