HUB 67

London / United Kingdom / 2014

15
15 Love 2,438 Visits Published

Hub 67 is a community centre in Hackney Wick, constructed with recycled material from the London 2012 Olympic and Paralympic Games. 


The building is designed for three to five years use and embraces a temporary and recycled aesthetic adding to the local architectural palette with a high quality design. The façade and a central chandelier were designed and built with the local community, creating ownership at the heart of the project.


Hub 67 was a pilot project exploring the reuse of material from the Games.  Meeting building regulations and limiting the use of new materials, and de-constructing existing structures to create something new required an innovative approach to design, construction, specification and tendering.

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Hub 67 is a community centre in Hackney Wick, constructed with recycled material from the London 2012 Olympic and Paralympic Games.  The building is designed for three to five years use and embraces a temporary and recycled aesthetic adding to the local architectural palette with a high quality design. The façade and a central chandelier were designed and built with the local community, creating ownership at the heart of the project. Hub 67 was a pilot project exploring the reuse...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Client London Legacy Development Corporation
    • Contractor Design Build International
    • Status Completed works
    • Type Sports Centres / Sports Facilities / Leisure Centres / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users