Beijing Tea House

Beijing / China / 2015

14
14 Love 2,799 Visits Published

We renovated a Siheyuan-style building located exactly in front of the East Gate of the Forbidden Palace (at the heart of Beijing), using hollow blocks of polyethylene.


4 types of blocks were produced by rotational molding to be joined and stuck up, as the structure of the extended part. The main structure for the city of Beijing is masonry bricks. Blocks made of polyethylene are in this sense a modern version of masonry. It proves high performance in insulation and passes through light to create a gentle space of Zen, just as the paper did used for Siheyuan in the past.

14 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    We renovated a Siheyuan-style building located exactly in front of the East Gate of the Forbidden Palace (at the heart of Beijing), using hollow blocks of polyethylene. 4 types of blocks were produced by rotational molding to be joined and stuck up, as the structure of the extended part. The main structure for the city of Beijing is masonry bricks. Blocks made of polyethylene are in this sense a modern version of masonry. It proves high performance in insulation and passes through light to...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés
    • Websitehttp://kkaa.co.jp/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users