Living space

Contest Rome / Italy / 2015

1
1 Love 952 Visits Published

The project was drawn up taking into account the indications of the customer. At the first level it was added to living room with kitchen island while, at the first level, the dining room. At the entrance of the house it was added to a vertical panel pierced in order to give more intimacy to the main hall. From the entrance, where there is a built in wardrobe, you enter the living. Here was placed a sofa bed very comfortable and original shapes with the optional ottoman, being easily moved, they can be used both as a footstool and as tables or seats for the many guests of the customer. Behind the sofa he entered a cabinet as to realize later and that can also serve as the lateral support for those sitting on the couch or sitting as adding cushions. The real protagonist is the library plasterboard carrier that has been inserted into the wall largest available to the house just for the purpose of meeting the needs of the customer that has shown the need to have more shelving and containers possible. The colors used in the room are all warm tones for further increasing the sense of relaxation and hospitality to guests (= orange sofa, curtain coating and three-dimensional bright yellow, painting by Ascenzi orange). The room is in direct communication with the kitchen. Here, for fun, though expensive, they were included two elements of strong design Edra (stools Soshun) red. The kitchen is designed whit two color shiny glazed white and red with black slate top. While the island and the top shelf are designed opaque white. Upstairs you are accessed via a spiral staircase with wood treads lacquered white and stainless steel railing. In the backdrop to the project is the three-dimensional color coating panel that accompanies the look for those traveling through the ladder and goes upstairs. Upstairs it has created a corridor to separate the dining lunch & the bathroom. To emphasize this concept was provided for door "to wall" covered (as the adjacent wall) panels in three-dimensional deep yellow. In the hallway they were inserted two closets full height. The dining room was rather designed very "minimal" just to let more space possible for any number of guests. At the center it was added to the table Cube by Domitalia characterized by the fact of being extendable and having a central support that, compared with the other tables "side legs", facilitates placement of a greater number of invited. For the chairs were chosen stackable chairs (easily removed or added ) of Kartell suitable for outdoor use. To be leading the chair Edra Vermelha really unique (alternatively, given the high costs you can opt for any red armchair). Behind the table was placed a cupboard with hinged patterns in relief.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project was drawn up taking into account the indications of the customer. At the first level it was added to living room with kitchen island while, at the first level, the dining room. At the entrance of the house it was added to a vertical panel pierced in order to give more intimacy to the main hall. From the entrance, where there is a built in wardrobe, you enter the living. Here was placed a sofa bed very comfortable and original shapes with the optional ottoman, being easily moved,...

    Project details
    • Year 2015
    • Status Competition works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users