Riana's Residence

Acheleia / Cyprus / 2015

4
4 Love 1,931 Visits Published

An exercise in streamlining, efficiency and economy, everything about the project is optimized, the area and layout, the materials and landscaping, in order to keep to the clients’ limited budget.
In terms of styling, materiality, space and quality the house compromises nothing. The upper floor is a white rendered box with a south-facing balcony perched atop the fair-face concrete ground floor, with accents done in wood-coloured panels. A minimal garden surrounds the building, with a veranda to the south.


The ground floor contains the open-plan living space, that opens out to the veranda to the south, in addition to a pantry. Steps take you upstairs to the bedrooms, with a master suite comprising a bedroom, bathroom and walk-in closet, two more bedrooms and a shared bathroom. These are laid out around the stairs so as to minimize the need for a corridor. The resulting floor layout is as efficient as possible, with no area wasted.

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    An exercise in streamlining, efficiency and economy, everything about the project is optimized, the area and layout, the materials and landscaping, in order to keep to the clients’ limited budget. In terms of styling, materiality, space and quality the house compromises nothing. The upper floor is a white rendered box with a south-facing balcony perched atop the fair-face concrete ground floor, with accents done in wood-coloured panels. A minimal garden surrounds the building, with a...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users