White Skip

Sapporo / Japan / 2014

1
1 Love 1,153 Visits Published

This house is situated in the midway on a sloping road, at a 20 minutes driving distance from the city center of Sapporo. The site exists in a low-density residential district where natural environments still remain to some extent and new and old houses co-exist. The non-reclaimed land is drastically inclined with 2-meter gap,
which would be equivalent to 2/3 of the floor height. We decided to incorporate the level-difference into the architecture as gaps and in-between spaces. Due to the limited budget, the house is small. But this incorporation of level-difference is very effective in enriching the living environment.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This house is situated in the midway on a sloping road, at a 20 minutes driving distance from the city center of Sapporo. The site exists in a low-density residential district where natural environments still remain to some extent and new and old houses co-exist. The non-reclaimed land is drastically inclined with 2-meter gap, which would be equivalent to 2/3 of the floor height. We decided to incorporate the level-difference into the architecture as gaps and in-between spaces. Due to the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Main structure Wood
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users