Statuto apartment

Turin / Italy

1
1 Love 674 Visits Published

The property is located on the main floor of a 1864’s building in Statuto Square in Turin; the square was renamed to its present name in memory of the Albertine Statute. The challenge was to divide the space without the use of planks, but through the creation of “loops” walls with function of both partition and containment and passage of installations. The location of the property made it poorly lighted because the windows overlook the porch below. The choice to use light colors in the corridor of distribution and in other environments has been made to give more light to the rooms. For the flooring it was used a natural oak floor without paint to give a sense of "natural" to the environment. To solve the problem of the lack of lighting in the master bathroom, which has been obtained inside the chamber, the designers have developed a solution with entirely glazed walls, in order to overcome the problem. The matt lacquer kitchen consists of a block peninsula with stainless steel top with integrated hob, connected to the dining table overhang on the front and sustained by a single support.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The property is located on the main floor of a 1864’s building in Statuto Square in Turin; the square was renamed to its present name in memory of the Albertine Statute. The challenge was to divide the space without the use of planks, but through the creation of “loops” walls with function of both partition and containment and passage of installations. The location of the property made it poorly lighted because the windows overlook the porch below. The choice to use light...

    Project details
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users