CASA STUDIO EC

Conversion of an ex garage into Elena Cerizza's house and office. Milan / Italy / 2013

9
9 Love 1,592 Visits Published

The long shaped garage is divided into two areas:
1-the working space / architectural office facing the street.
2-the proper house, in the back.
Despite this functional division the whole place is treated in one single way:it becomes a box to showcase all the objects forming the architects' design collection, both classic pieces, especially italian ones from the 50s and 60s, and prototypes designed in the office.
On the underground level the same funciontal division (house/office) is marked by the treatment of the old bricks domes, which are varnished in white paint for the working / materials desplay area and left in their natural color in the living space hosting a gym, a tv room, the laundry.


 

9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The long shaped garage is divided into two areas:1-the working space / architectural office facing the street.2-the proper house, in the back.Despite this functional division the whole place is treated in one single way:it becomes a box to showcase all the objects forming the architects' design collection, both classic pieces, especially italian ones from the 50s and 60s, and prototypes designed in the office.On the underground level the same funciontal division (house/office) is marked by the...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users