THE DOVECOTE

Portugal / 2015

63
63 Love 10,451 Visits Published

Our client asked us to reform an old dovecote in the backyard of his home. We decided to propose a play house for the children and a balneary to serve the pool on the ground floor. The whole family
loved the idea.


We wanted a play room inspired by magic, fantasy and also by the childhood dreams and memories...
We decided to transform the old dovecote in a minimal concrete «tree house» that represent these memories and fantasies of pure and peaceful way.


We look for a way that seemed the main volume is levitating as a tree house but simultaneously it had to be balanced and pure.
The idea was that the interior was absent of superfluous elements and were gradually decorated by the works and toys of these children as a reflection of consumer society we are experiencing.


Some elements remained of the original building as the triangular window through which entered doves.

63 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Our client asked us to reform an old dovecote in the backyard of his home. We decided to propose a play house for the children and a balneary to serve the pool on the ground floor. The whole familyloved the idea. We wanted a play room inspired by magic, fantasy and also by the childhood dreams and memories...We decided to transform the old dovecote in a minimal concrete «tree house» that represent these memories and fantasies of pure and peaceful way. We look for a way...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 63 users