Grand View House

San Francisco / United States / 2014

16
16 Love 2,662 Visits Published

The owners of this San Francisco residence brought on Ryan Leidner Architecture to re-imagine an original house from 1941 in order to make the most of its expansive views of the city. Due to strict zoning requirements, the footprint of the house could not be expanded nor a deck added to better enjoy the view. In response to these limitations, the second story living room space was re-conceived as an outdoor space, with a wall of floor-to-ceiling sliding glass doors that open and dissolve the interior/exterior separation.



Working within the existing footprint, the architect opened up the top floor by removing walls separating the kitchen and the living room, and reconfigured the 1st floor to accommodate a new master suite.



In the new kitchen, quartz countertops and white laminate plywood cabinets were used to minimize the visual impact of the kitchen, shifting attention to the view.

16 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The owners of this San Francisco residence brought on Ryan Leidner Architecture to re-imagine an original house from 1941 in order to make the most of its expansive views of the city. Due to strict zoning requirements, the footprint of the house could not be expanded nor a deck added to better enjoy the view. In response to these limitations, the second story living room space was re-conceived as an outdoor space, with a wall of floor-to-ceiling sliding glass doors that open and dissolve the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 16 users