The Tailor Shop

Moscow / Russian Federation / 2015

12
12 Love 6,492 Visits Published

A project where small is undoubtedly beautiful: The Tailor Shop jewellery store nestles in a converted ventilation shaft of only 10.2 m² in Moscow’s Atrium Mall. The fully leased mall meant it was time to get creative in order to generate new retail space within the existing floorplan. The compact size of the store sparked the idea of creating a walk-in jewellery box. Its walls are panelled in fuchsia velvet-covered diamond rhombuses, alternating with embedded rhomboid display cabinets. Sophisticated, invisible opening mechanisms for display and storage cabinets are integrated in the design. A mini cash desk contains everything necessary and mirrors the shape of a growing crystal.

12 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A project where small is undoubtedly beautiful: The Tailor Shop jewellery store nestles in a converted ventilation shaft of only 10.2 m² in Moscow’s Atrium Mall. The fully leased mall meant it was time to get creative in order to generate new retail space within the existing floorplan. The compact size of the store sparked the idea of creating a walk-in jewellery box. Its walls are panelled in fuchsia velvet-covered diamond rhombuses, alternating with embedded rhomboid display...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users