Nahahum

Cashmere / United States / 2009

14
14 Love 2,589 Visits Published

Located north of Cashmere, Washington, in the Nahahum Canyon, this 1650 square foot two story dwelling is set into the hillside with concrete retaining walls that guide the form of the cabin. Its east west longitudinal axis and generous overhangs are designed to take advantage of solar orientation while maintaining panoramic views. The main entry is a two story room with full height glazing on the north and south walls that frame the most dramatic down-canyon view. An eastern oriented living space and kitchen occupy most of the main floor along with a powder room and utility area located within the hillside portion of the home. The upper floor contains the master suite and guest bedroom/bathroom with a loft style flex space that opens up to the living room below.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located north of Cashmere, Washington, in the Nahahum Canyon, this 1650 square foot two story dwelling is set into the hillside with concrete retaining walls that guide the form of the cabin. Its east west longitudinal axis and generous overhangs are designed to take advantage of solar orientation while maintaining panoramic views. The main entry is a two story room with full height glazing on the north and south walls that frame the most dramatic down-canyon view. An eastern oriented living...

    Project details
    • Year 2009
    • Work finished in 2009
    • Contractor Fred Dowdy
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users