Riqualificazione del Quartiere 8 - Valga (EE) | FRANCHI+ASSOCIATI

1° Premio Valga / Estonia / 2015

3
3 Love 2,140 Visits Published

Kujundusidee lühikirjeldus.
Peamiseks eesmärgiks on planeerida Valga linna kergliiklustelg Jaani kirikust Lugaži kirikuni koos esindusliku keskväljaku ja areneva avaliku kvartaliga. Arvesse on võetud linna ajaloolist transiidi- ja piirilinna olemust, milles ühinevad kaks riiki, samuti on see Eesti poolne lõunavärav kaubanduse, transpordi ja side tõttu.
Kujundusideeks on muuta segadusttekitav, ebaregulaarne ja planeerimata kvartal selgepiiriliseks, lihtsasti hoomatavaks ja regulaarsemaks kesklinna osaks. Kuna praegu on kvartalil veel organiseerimatu ja korratu välisilme, pakub antud idee lihtsat ja väga selget kujundust, milles kohtuvad rohelisem, mitmekesisem ja privaatsem ala ning mahukas ja avarate vaadetega keskväljak.


Lisaks on kujunduselementidena esindatud pimedas valgust kumavad skulptuuritaolised tootemid ehk linna vaimsuse ja olemuse kandjad, mis oleks samas ka infokandjateks teabe edastamiseks kvartalis ja linnas, esindades Valgat kui suurt tähtsust omavat transiitlinna ning esimest kaasaegset ja innovaatilist postside keskust Eestis.


 


1 - Le soluzioni spaziali previste dal progetto legano le due città: Valga e Valka.
Nel nuovo Quartiere 8 lo spazio pubblico rappresenta il luogo d'incontro naturale delle due città.
Una nuova prospettiva si apre tra le due chiese e la via Sõpruse potrebbe essere pedonalizzata quando il nuovo Quartiere 8 avrà cambiato aspetto e nuove attività economiche si saranno insediate.
2 - Il nuovo spazio pubblico sarà completamente pedonale e permetterà di fruire della nuova piazza.
Percorsi trasversali permetteranno di attraversare la piazza e collegare le strade Riia a Sepa.
Nella nuova piazza potranno svolgersi grandi manifestazioni, feste, mercati, concerti ma anche piccole iniziative che potranno utilizzare vari spazi del nuovo Quartiere 8.
I parcheggi permetteranno di sostare nei pressi del nuovo spazio pubblico.


3 - Le persone che si spostano, tra i due Paesi, potranno trovare un luogo accogliente e saranno stimolate a fermarsi.
Qui potranno trovare da dormire e potranno rilassarsi.
Il piano del nuovo quartiere 8 prevede che gli edifici principali saranno mantenuti così da valorizzare l'imagine condivisa (genius loci).
L'immagine e gli edifici storici di qualità saranno mantenuti e valorizzati.
La ricostruzione dell'edificio nei pressi del supermercato e quello in legno (ora distrutto) saranno costruiti seguendo le linee architettoniche e la tipologia del luogo.
Le attività commerciali, turistiche e di businness giovanile possono contaminare le aree circostanti ed innescare un processo di qualificazione delle aree circostanti.
Le funzioni che potranno insediarsi dipenderanno dalle iniziative private o pubbliche che verranno attivate.

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Kujundusidee lühikirjeldus.Peamiseks eesmärgiks on planeerida Valga linna kergliiklustelg Jaani kirikust Lugaži kirikuni koos esindusliku keskväljaku ja areneva avaliku kvartaliga. Arvesse on võetud linna ajaloolist transiidi- ja piirilinna olemust, milles ühinevad kaks riiki, samuti on see Eesti poolne lõunavärav kaubanduse, transpordi ja side tõttu.Kujundusideeks on muuta segadusttekitav, ebaregulaarne ja planeerimata kvartal selgepiiriliseks,...

    Project details
    • Year 2015
    • Client Comune di Valga (EE)
    • Status Competition works
    • Type Public Squares / Neighbourhoods/settlements/residential parcelling / Urban Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users