Complex

Prefettura di Shiga / Japan / 2015

90
90 Love 11,226 Visits Published

The building is located along an arterial road with heavy traffic. The surrounding area is full of commercial facilities and condos. It was designed as an office building for a corporation, and consists of four layers including the garage on the first floor, the office on the second floor, and the guest house on the third and fourth floors. The solid walls of the façade are finished with rough steel plates, which enhance massiveness of the building. Meanwhile, the elaborately designed positions of the openings create the light appearance. And what characterizes the inner space of this building is the guest house designed on the third and fourth floors. The space of the two-tiered living room and dining kitchen is themed with light; The light-leading route that is laid out in the void produces variation in the cross section of the ceiling and visual
clearance. The radiating light brings about tender atmosphere on the one hand, and creates crisp space on the other. The impressive design, which makes the best use of shade and shadow both in the external and internal spaces of the building, has become a local landmark that characterizes the corporate image.

90 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The building is located along an arterial road with heavy traffic. The surrounding area is full of commercial facilities and condos. It was designed as an office building for a corporation, and consists of four layers including the garage on the first floor, the office on the second floor, and the guest house on the third and fourth floors. The solid walls of the façade are finished with rough steel plates, which enhance massiveness of the building....

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 90 users