Steel house

Fossò / Italy / 2010

3
3 Love 1,215 Visits Published

A custom-made space designed to satisfy the client’s dreams, an intimate place, set in the venetian countryside, thought to combine wellness, aesthetic and functionality. The aesthetic freedom well dialogues with the environment, drawing light shapes and bright spaces relating with the outdoor. The building has only one level which faces the garden and the swimming pool. The large windows let light and air come into the building and let people live in continuity both internal and external places during summertime. The porch holds an external living room with a fireplace. Every single element, such as the inner fireplace, is designed for the client, a very skilled smith native of Veneto, who crafted on his own, so why this house has been named “Steel House”. A flat roof has been set in order to minimize the impact on the landscape and in the meanwhile in order to hold the solar and photovoltaic panels, which made this house self-supporting form energetic point of view. This is a successful example demonstrating how contemporary architecture is able to integrate with every urban contest, improving and respecting the landscape.

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A custom-made space designed to satisfy the client’s dreams, an intimate place, set in the venetian countryside, thought to combine wellness, aesthetic and functionality. The aesthetic freedom well dialogues with the environment, drawing light shapes and bright spaces relating with the outdoor. The building has only one level which faces the garden and the swimming pool. The large windows let light and air come into the building and let people live in continuity both internal and external...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users