BLISS

Kanagawa Prefecture / Japan / 2014

3
3 Love 735 Visits Published

This hair salon "BLISS" is a tenant interior design project on the second floor of the building, located near the Komachi St. in Kamakura. Request from the client is hybrid of 2 main identity in Kamakura, luxury and surf culture, which is a proposed analysis of preference and age group of the target that comes from the client's experience. We set the light effect to enjoy different feeling from natural light in daytime to indirect illumination at night. In the entrance, after walking throw 2 main gate silently on the carpet as a check in high class hotel, counseling and reception counter is placed as if a concierge desk. Next to the counter, waiting space surrounded by white bamboo has a function of a buffer between cut space and lounge space. Between cut space and shampoo space, green screen is installed as a see throw partition, creating the soft atmosphere of the space. We challenged to direct two atmosphere in one space by changing contrast of light effect with material.

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This hair salon "BLISS" is a tenant interior design project on the second floor of the building, located near the Komachi St. in Kamakura. Request from the client is hybrid of 2 main identity in Kamakura, luxury and surf culture, which is a proposed analysis of preference and age group of the target that comes from the client's experience. We set the light effect to enjoy different feeling from natural light in daytime to indirect illumination at night. In the entrance, after walking throw 2...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Contractor Kebukawa Construction
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users