Maliebaan 19

Utrecht / Netherlands / 2012

69
69 Love 13,101 Visits Published

The house on the Maliebaan in Utrecht has undergone a metamorphosis. The whole house had
been used as office space for quite some time, but now reclaimed its original function.



At the rear, over the full width of the house a high expansion is built. The sliding doors are custom
made and have an unprecedented height of up to 3.7 meters high.



At the location of the connection of the extension to the old house we kept the old contour of the
house visible in the ceiling. That way, on eye level all the space is visually connected, but because
of the ceiling it gives a feeling of more intimate spots. They determine the space.

69 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The house on the Maliebaan in Utrecht has undergone a metamorphosis. The whole house hadbeen used as office space for quite some time, but now reclaimed its original function. At the rear, over the full width of the house a high expansion is built. The sliding doors are custommade and have an unprecedented height of up to 3.7 meters high. At the location of the connection of the extension to the old house we kept the old contour of thehouse visible in the ceiling. That way, on eye level all...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Building Recovery and Renewal
    • Websitehttp://www.zecc.nl
    Archilovers On Instagram
    Lovers 69 users