Bent/Sliced House

Springfield / United States / 2008

3
3 Love 1,463 Visits Published

This is take two on ‘The Bent House’, which was canceled after a design board did not approve the modern style in a conservative neighborhood. So we decided to take it one step further and now it is the ‘bent and sliced house’.


The bend is from the original design (a.k.a.The Bent House), and is a gesture to the curved slope of the site. This curve, coincidentally, is almost the same of the previous design’s site, and thus could be re-utilized.


Like Origami, the house unfolds like piece of slice paper from the sloped site. The negative space between the slices creates clerestories for ventilation and natural light.


 

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This is take two on ‘The Bent House’, which was canceled after a design board did not approve the modern style in a conservative neighborhood. So we decided to take it one step further and now it is the ‘bent and sliced house’. The bend is from the original design (a.k.a.The Bent House), and is a gesture to the curved slope of the site. This curve, coincidentally, is almost the same of the previous design’s site, and thus could be re-utilized. Like Origami, the...

    Project details
    • Year 2008
    • Work finished in 2008
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users