EBA Office

Berlin / Germany / 2014

18
18 Love 17,290 Visits Published

Our own offices convert the space of a 19th century former chocolate factory in Berlin Mitte. Precise spatial and material interventions transform the industrial loft into effective work space by introducing a limited palette of solid and translucent materials. Two opaques “boxes” structure the main office space: the white box houses offices and meeting rooms; the black box conceals the restrooms and the server room. Polycarbonate panels define the kitchen, which is at the heart of the office. Very tall doors approach the vaulted ceilings.

18 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Our own offices convert the space of a 19th century former chocolate factory in Berlin Mitte. Precise spatial and material interventions transform the industrial loft into effective work space by introducing a limited palette of solid and translucent materials. Two opaques “boxes” structure the main office space: the white box houses offices and meeting rooms; the black box conceals the restrooms and the server room. Polycarbonate panels define the kitchen, which is at the heart of...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Masonry
    • Client Bruzkus Batek
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Offices/studios / Factories / Industrial facilities / Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design / Product design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 18 users