L HOUSE

Los Angeles / United States / 2011

36
36 Love 5,103 Visits Published

To confirm a client’s need with growing family, the design intent is to engage with a domestic simplicity prioritizing comfort and low-maintenance while capitalizing on multiple benefits of living in Southern California. The site is at the corner of  a typical Los Angeles residential neighborhood. When an old dilapidated house was torn down, the lot was naked to traffic bustle and public view, seeking a cohesive mitigation. Linear 2-story L-volume is employed to define the edge boundaries, embracing the exposed site to create a sheltered living. An Engawa deck is designated as the transition of inside and outside, functioning as a sitting and lounging area thus offers an outdoor living at best. The wooden façade facing to streets provide protection from those looking inward and transparency for those looking out. The emphasis on simplicity continues inside, employs abundant natural light that illuminates the interior spaces in its elemental, unfettered character.

36 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    To confirm a client’s need with growing family, the design intent is to engage with a domestic simplicity prioritizing comfort and low-maintenance while capitalizing on multiple benefits of living in Southern California. The site is at the corner of  a typical Los Angeles residential neighborhood. When an old dilapidated house was torn down, the lot was naked to traffic bustle and public view, seeking a cohesive mitigation. Linear 2-story L-volume is employed to define the edge...

    Project details
    • Year 2011
    • Work finished in 2011
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 36 users